Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Бабинецькі Передзвони» перемогли на Міжнародному фольклорному фестивалі

На Міжнародному фольклорному фестивалі «Море от Ритми» колектив «Бабинецькі Передзвони» здобув перше місце серед 208 учасників.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що упродовж двох насичених днів  Міжнародного фольклорного фестивалю «Море от Ритми», який відбувся у болгарському місті Балчику, учасники колективу, яким керує талановите подружжя Олександра та Ірини Коноваленко, демонстрували високий рівень майстерності та глибину української культури.

Виступ  колективу вразив журі та глядачів, і приніс заслужене “золото”.

“Ця перемога – яскраве свідчення багатства та сили української культурної спадщини на міжнародній арені. «Бабинецькі Передзвони» довели, що українці – нація з великою та неповторною культурою, здатною зачаровувати світ. Вітаємо наших земляків з цим визначним успіхом та дякуємо за гідне представлення України на міжнародному рівні!”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині оголошено конкурс на здобуття Київської обласної премії видатним діячам культури і мистецтв та творчим колективам Київщини у 2024 році.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору