Коломия До сайту

На Макарівщині майстрам лісу повідомили про підозру

За службової недбалості співробітників Макарівського лісового господарства невстановлені особи зрубали 161 дерево, збитки склали майже 700 тис грн.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Зазначається, що за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури, за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), повідомлено про підозру майстрам лісу Макарівського лісництва філії «Макарівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

“Розслідуванням встановлено, що через неналежне виконання службових обов’язків із охорони лісу, підозрювані допустили незаконну порубку деревини на закріпленій за ними територіями у Бучанському районі. Внаслідок цього невстановлені особи зрубали 161 дерево, що спричинило збитки на суму майже 700 тис грн”, – йдеться у повідомленні.

Тепер фігурантам загрожує в’язниця на термін до п’яти років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до  750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без нього.

“Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу працівників Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, Національної поліції”, – зауважують правоохоронці.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліція Київщини завершила розслідування серії серпневих крадіжок та скерувала матеріали до суду щодо зловмисниці, яка грабувала жінок.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець