Коломия До сайту

Медійники з Глобального Півдня побували в Ірпені

Журналісти з Глобального Півдня оглянули масштабні руйнування в  Ірпінської громади, аби розповісти про війну у своїх медіа.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що до Ірпеня завітали журналісти з Тунісу, Індії, Чилі, Кенії, Сенегалу, Південної Африки, Мексики.

“Всі вони – журналісти, деякі з них журналісти-розслідувачі, шукачі правди. Сліди, які росія залишила в мирному Ірпені не стерти ніколи – вони у вигляді воронок на асфальті, зруйнованих будинках, сотнях загиблих невинних, полеглих Героях віддавших свої життя і Романівському мосту, через який цивільним довелося евакуюватися по воді. З дітьми, літніми людьми та домашніми тваринами”, – йдеться у повідомленні.

Радниця Ірпінського міського голови з питань міжнародної співпраці Олена Ямпольська розповіла медійникам про масштабні руйнування внаслідок російського вторгнення, а також про відбудову регіону. Вона також  відповіла на запитання журналістів.

“Наслідки руського миру стали для іноземних гостей потрясінням, адже інформаційний простір їх країн захопила пропаганда ворога. Відтепер, побачивши на власні очі воєнні злочини скоєні армією рф у 2022 році, журналісти зможуть розповсюдити правду про війну в Україні на своїй Батьківщині”, – зауважили в Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині реконструюють нежитлові приміщення для тимчасового житла для переселенців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець