Коломия До сайту

Школярі з Київщини отримали нові підручники від Японії

Освітні заклади Київщини отримали понад 62 тис примірників підручників від Японського агентства міжнародного співробітництва.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Зазначається, що Японія допомогла надрукувати понад мільйон підручників для українських школярів. Заголом за фінансування Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) було надруковано 1 089 838 примірників книг з української мови, української та зарубіжної літератури. Сума грантової допомоги склала понад 3,5 мільйона євро. 

Заклади освіти Київської області отримали 62 656 примірників підручників, які будуть використовуватися для навчання учнів 5-х класів з предметів “Українська література” та “Зарубіжна література”. 

Передача відбулася в Ірпінському гуманітарному ліцеї “Лінгвіст” імені Заріфи Алієвої. Тут вивчають 10 іноземних мов, серед яких і японська. У рамках церемонії учні ліцею зустрілися онлайн із учнями початкової школи при кооперативному педагогічному факультеті університету Гунма у Японії.

Захід відбувся за участі Міністра освіти і науки України Оксена Лісового, Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Мацуда Кунінорі, керівника Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва JICA Хідекі Мацунага. Київську ОДА представляла заступниця голови Жанна Осипенко.  

Друк і передача підручників є однією з фаз Грантової програми — “Невідкладне покращення обладнання для надання освітніх послуг”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінь отримав три нові автомобілі для обслуговування комунальних послуг громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко