Коломия До сайту

Гостомельські школи оснащують сонячними панелями

У рамках ініціативи “100 сонячних шкіл” розпочали монтаж сонячних панелей потужністю 40 кВт, які будуть оснащені акумуляторами для зберігання енергії.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на ГСВА.

Зазначається, що у Гостомельському Ліцеї №1 стартував проєкт з енергозбереження.

Проєкт реалізується завдяки підтримці благодійної організації “Фонд «Енергетична Дія для України»”, підрядником робіт є ТОВ “РОДИНА ЕНЕРДЖІ ГРУП”.

«Головна мета проєкту – створення сонячної електростанції. Це дозволить не лише зменшити залежність навчального закладу від централізованого електропостачання, але й значно скоротити витрати на електроенергію», – пише пресслужба.

Встановлення сонячних панелей у Гостомельському Ліцеї №1 є частиною більш широкої ініціативи, спрямованої на підвищення енергоефективності та екологічності українських шкіл. Проєкт “100 сонячних шкіл” має на меті обладнати сонячними електростанціями сто навчальних закладів по всій країні, що сприятиме сталому розвитку та енергонезалежності освітнього сектору України.​​​​​​​​​​​​​​​​

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що росіяни знищили всі теплові електростанції в Україні та майже всі гідростанції, що може спричинити відсутність опалення для мільйонів українців наступної зими.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко