Коломия До сайту

Майже 150 роботодавців Київщини отримали компенсації за працевлаштування осіб з інвалідністю

Київська область стала лідером в Україні за кількістю наданих компенсацій роботодавцям з облаштування робочих місць для працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Від початку дії програми майже 150 підприємців Київщини отримали компенсації, завдяки чому було створено 171 робоче місце для людей з інвалідністю. 

Більшість роботодавців, які скористалися цією програмою, діють у сферах торгівлі, виробництва та сільського господарства. Загальна сума виплачених компенсацій склала майже 11,5 мільйона гривень. 

Для отримання компенсації роботодавець має подати заяву протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю. Заяву та копії документів слід направити до центру зайнятості за місцем провадження господарської діяльності або через портал Дія. Виплата компенсації здійснюється протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на рахунок роботодавця.

Сума компенсації до 106,5 тисяч гривень – за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю I групи. До 71 тисячі гривень – за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю II групи.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у програмі “Національний кешбек” наразі беруть участь 87 підприємства та ФОП Київської області.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко