Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Мінсоцполітики створило Соціальний портал

Тепер отримати соціальні послуги онлайн можна навіть без електронного цифрового підпису.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Мінсоцполітики.

Соціальний портал Мінсоцполітики soc.gov.ua тепер доступний українцям для користування. Він створений за підтримки міжнародних партнерів – World Food Programme та UNICEF Ukraine, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, та UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

“Щоб отримати соціальні послуги, відтепер необов’язково звертатися до органу соціального захисту населення у громаді. Жодних виснажливих черг, зборів довідок та копій — достатньо перейти на портал, авторизуватися в особистому кабінеті, обрати одну або декілька послуг, після чого підписати заяву”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, завдяки тому, що Єдина інформаційна система соціальної сфери автоматично підтягуватиме необхідну інформацію, зменшиться час очікування на рішення скоротиться.

“Крім того, подати звернення можна буде і без КЕП, а також передбачена можливість відстежувати їхній статус в особистому кабінеті”, – зауважують у Мінсоцполітики.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що тепер одноразова грошова допомога родинам загиблих військовослужбовців становить 750 прожиткових мінімумів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору