Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Михайлівці-Рубежівці реконструюють систему водопостачання

Критично недостатньо води подавала жителям Михайлівки-Рубежівки стара свердловина, тож ситуація вимагала змін.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Telegram- канал Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Він розповів, що стара свердловина функціонує вже 15 років, а її продуктивність – 5 кубометрів води на годину – нині є критично малою для жителів селища.

“Після реконструкції нова свердловина глибиною близько 80 метрів вироблятиме в 5 разів більше – 25 кубів на годину. Це дозволить забезпечити безперебійним водопостачанням 60-70% населення. За якість та чистоту води відповідатиме додатково змонтована станція водопідготовки та знезалізнення”, – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА. Реконструкція свердловини фінансується Євросоюзом за підтримки програмного менеджера – НЕФКО. Загалом це вже друга свердловина, реконструйована цьогоріч у Михайлівці-Рубежівці. Ще одна була пробурена у Забуччі. Обидві профінансовані коштом Ірпінської громади.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що росіяни знищили всі теплові електростанції в Україні та майже всі гідростанції, що може спричинити відсутність опалення для мільйонів українців наступної зими.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору