Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині вже відновили 210 закладів освіти

У Київській області триває відбудова пошкоджених під час бойових дій освітніх закладів.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Як повідомив на брифінгу  перший заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, окрім уже відбудованих 210 закладів освіти, що 30 – у процесі відновлення.

“Окремі з них відновлюються міжнародними партнерами, ОМС та урядовими програмами. КОВА є замовником робіт з відновлення 24 навчальних закладів”, йдеться у повідомленні.

Зокрема,  10 закладів освіти відновлюється коштом ФЛН, у 3 школи у Броварському та Вишгородському районах тривають капремонти коштом UNITED24,  11 закладів буде відновлено кошом ЄІБ у межах «Програми з відновлення України». Також у Баришівці, Макарові, Рудницькому, Мотижині та Лукашах активно ведуться будівельні роботи.

А процедура відкритих торгів та пошуку підрядника для відбудови школи у Богданівці триває.

«Для того, щоб повністю відновити освітній фонд, нам залишилося знайти кошти для відбудови ще 5 об’єктів: трьох шкіл, дитячого садка та профліцею. Наразі активно шукаємо фінансування. Впевнений, що зовсім скоро абсолютно всі навчальні заклади відкриють двері для своїх вихованців», – підкреслив Микола Бойко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині реконструюють нежитлові приміщення для тимчасового житла для переселенців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору