Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Бучанщині фермер забруднював довкілля відходами

Поліцейські повідомили про підозру фермеру, який завдав державі збитків на понад 3 млн грн  через неутилізовані відходи.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Київської області.

Зазначається, що  67-річний керівник агропідприємства не вивозив своєчасно відходи виробництва,  залишки яких накопичувались та зливались на території ділянки.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що на земельну ділянку, площею понад 65 тисяч квадратних метрів, яку орендувала приватна сільськогосподарська компанія, здійснювалися викиди виробничих та інших відходів. Директор підприємства, внаслідок неналежного виконання своїх службових обовʼязків, допустив зберігання залишків у несанкціонованих місцях і не вжив заходів щодо їх утилізації”, – йдеться у повідомленні.

Факт забруднення підтвердила і Державна екологічна інспекція Столичного округу.

“За результатами експертизи, підозрюваний створив небезпеку для довкілля та людей. Внаслідок протиправних дій, директор підприємства заподіяв матеріальної шкоди державі на загальну суму близько 3,3 мільйона гривень”, – кажуть поліцейські.

Нині слідчі за процесуального керівництва Києва-Святошинської окружної прокуратури, повідомили фігурантові про підозру за фактом забруднення або псування земель за ч. 1 ст. 239 ККУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині суд визнав винним 34-річного мешканця Київщини в умисному вбивстві.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору