Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Відбудова Бородянки: запущено інноваційний 3D-інструмент

У Бородянці запускають інноваційний 3D-інструмент для цифрового планування відбудови селища.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення в.о. Бородянського селищного голови Ірини Захарченко.

1 жовтня 2024 року в Бородянці відбулася важлива подія – Презентація цього інструменту для планування відновлення міста після руйнувань, спричинених війною, відбулася учора, 1 жовтня за участі  представників місцевої влади, міжнародних партнерів та  фахівців-будівельників.

“Розроблена литовським Агентством розвитку будівельного сектору (SSVA) 3D-модель міста дозволяє точно оцінити масштаби руйнувань та створити детальні плани відновлення. Цей інструмент відкриває нові можливості для точного визначення пошкоджень кожної будівлі та інфраструктурного об’єкта, розробки оптимальних рішень для відновлення житлових масивів, громадських просторів та інфраструктури, впровадження сучасних екологічних та енергоефективних рішень”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Бородянська громада  підписала меморандум про співпрацю з Міністерством довкілля Литовської Республіки. У межах цього меморандуму і  розпочалася робота над створенням 3D-інструменту. А тепер громада отримала інноваційний продукт.

«3D-модель дозволить нам ефективно планувати відбудову та створювати нову, більш сучасну та комфортну Бородянку. Висловлюю щиру подяку нашим литовським партнерам, а також уряду Тайваню за підтримку цього важливого проєкту. Хочу подякувати всім, хто долучився до реалізації та презентації проєкту, зокрема керівнику програми SSVA в Україні Томасу Гульбінасу, комерційному аташе Посольства Литовської Республіки в Україні Томасу Матулевічусу, в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дмитру Макеренку, заступнику директора Департаменту просторового планування територій та архітектури Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Григорію Мельничуку», – повідомила Ірина Захарченко.

ДОВІДКА. Проєкт реалізується у партнерстві з “ID Vilnius” за фінансування Фонду розвитку та гуманітарної допомоги Литви і уряду Тайваню.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 30 вересня американські конгресмени приїхали до Бучі та вкотре запевнили українців у своїй незмінній підтримці.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору