Коломия До сайту

Засновники знову очолюють свої бізнеси

Власники українських компаній все частіше очолюють свої бізнеси замість делегування цих функцій.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Опендатамедіа.

Зокрема,у 2017 році понад 71% власників очолювали свої підприємства, але далі це явище трохи пішло на спад і  в 2021 році кількість керівників-засновників склала 64%.

Статистична крива знову пішла вгору після початку повномасштабної війни:  у 2022 році до 72.6% зросла частка засновників, які знову очолили свої бізнеси.

Серед новостворених компаній в Україні понад половиною керують саме директори-засновники.

“Водночас директорів, які володіють менше 5% активів компанії, навпаки — поменшало. Переважно, це наймані управлінці, які отримали невелику частку активів як бонус за управління компанією. Отож, у 2017 році частка таких директорів складала 1,2%, а у 2024 році впала до 0,4%. Натомість власники, які володіють великими частками активів (понад 20%), почали брати більше участі в управлінні”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київщина є лідером в Україні з підготовки молодіжних працівників, адже в області працює близько 400 сертифікованих фахівців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець