Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Бучанський центр первинної допомоги отримає сучасне медичне обладнання

Медичний центр у Бучі та три заклади на Херсонщині забезпечать обладнанням для покращення діагностики й лікування, а лікарі пройдуть навчання у рамках проєкту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я”.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на Урядовий портал.

Зокрема, Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги отримає 15 портативних ультразвукових датчиків. Також буде проведено навчання для сімейних лікарів сільських амбулаторій щодо роботи з діагностичним обладнанням.

Це дозволить значно посилити спроможність закладу та підвищити точність діагностики й швидкість призначення лікування для понад 64 тисяч мешканців.

Три медзаклади Херсонської області, які значно постраждали внаслідок обстрілів росії, отримають медичне обладнання та меблі для надання первинної медичної допомоги в рамках партнерства із благодійним фондом “Підтримай Херсонщину”, що отримав грант від USAID HRS. Ця допомога покращить надання первинної медичної допомоги в області, зменшить час очікування на прийом та спростить доступ до медичної допомоги для понад 250 тисяч осіб.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що тепер одноразова грошова допомога родинам загиблих військовослужбовців становить 750 прожиткових мінімумів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору