Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У вересні для річок Київщини були несприятливі гідрометеорологічні умови

Через спекотну погоду та дефіцит опадів у вересні річки Київської області утримувались в несприятливих гідрометеорологічні умови.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на Укргідрометцентр.

Такі погодні умови зумовили на річках області подальше ускладнення гідрологічної ситуації – утримання низької межені з переважанням зниження рівнів води упродовж місяця, загальна амплітуда становить 1-10 см. 

Упродовж місяця також зменшувалась і водність річок, на багатьох річках області водність спостерігалась нижчою за критерій маловоддя і становила 6-18 % норми вересня.

На річках області спостерігається заростання русел водною рослинністю різної інтенсивності. На рр. Ірпінь, Гуйва, Недра, Росава та Супій утримуються ділянки стоячої води. На р. Стугна утримується пересихання русла річки.

На річці Рось середні місячні витрати води були нижчими за основний критерій маловоддя та становили 14-18 % норми вересня. Водність р. Рось в створі поста Фесюри дорівнювала 29 % норми вересня.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 2 жовтня рятувальники ліквідували загорання автобуса у  Петропавлівській Борщагівці.

Підпишіться на наш  Telegram-канал  та  Facebook-сторінку , щоб оперативно переглядати актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору