Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Кабмін зменшив фінансування на відновлення Бородянки

Кабінет Міністрів зменшив на 464,37 млн грн суму коштів, виділених із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок російського вторгнення.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із  покликанням на “Бізнес Цензор“.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у п’ятницю, 4 жовтня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Зменшено на 464,37 млн загальну суму коштів, виділених із фонду ліквідації наслідків збройної агресії Агентству відновлення для відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ», – розповів він.

Він додав, що водночас уряд своїм рішенням виключив з Переліку обʼєктів, які підлягають відновленню в рамках реалізації експериментального проєкту щодо відновлення постраждалих населених пунктів, один обʼєкт в селищі Бородянка Бучанського району Київської області.

Крім того, Кабмін уточнив назву обʼєкта, що реалізується в рамках експериментального проєкту на території селища Бородянка, а також уточнив суми очікуваної вартості відновлення та обсягів фінансування на 2024 рік по деяких обʼєктах, що відновлюються на території селища Бородянка тощо.

Відповідні зміни внесено до постанови Кабміну N986 від 13 серпня 2024 року “Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на реалізацію експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації”.

Цією постановою Кабмін виділив Держагентству відновлення та розвитку інфраструктури 2,69 мільярда гривень з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації.

У тому числі на реалізацію проєктів відновлення у Бородянці цією постановою було передбачено спрямувати у 2024 році 1,35 млрд грн. Загальна вартість їх реалізації оцінювалася у 4,9 мільярда гривень.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у селі Козинці Ірпінської громади розпочалася реконструкція дитсадка “Івасик-Телесик”, де заплановано провести зовнішні ремонтні роботи, утеплення фасадів, ремонт покрівлі, а також заміну вікон дитсадка.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору