Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

У Бучі через заклик розмовляти українською побили жінку

У Бучі на Київщині на родину напав сусід, якого влітку закликали говорити українською мовою, через це постраждали жінка та її син.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Київ 24”.

За словами потерпілої, 10 жовтня близько 20 години до них у квартиру постукав сусід. Родина неодноразово бачила його у дворі, він також є в чаті жителів будинку. Йому відчинили двері, бо жодного страху не було. Жінка додала, що її сусід почав одразу завдавати ударів по голові. Вона пригадала, що у чоловіка в руках був дерев’яний брус.

Зазначається, що що у серпні сусід Валентини сів за кермо, схоже напідпитку, та «підрізав» її на дорозі. Жінка розповіла, що того дня вони вичерпали конфлікт, але потерпіла сказала, що йому треба переходити на українську мову.

«Після серпня ми часто зустрічались у дворі, віталися, інколи спілкувалися, жодного конфлікту не було. Два місяці сусід виношував у голові помсту, а потім напав на нашу родину», – розповіла жінка.

Вона додала, що внаслідок побиття виявили черепно-мозкову травму, струс мозку, також у жінки непідтверджений інсульт — постраждалу госпіталізували. Брусом сусід ударив і неповнолітнього сина, який намагався захистити матір. Дитина теж зазнала травм.

Валентина зауважила, що правоохоронці внесли відомості щодо побиття в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Водночас її адвокатка розповіла, що вже була в поліції та отримала інформацію щодо цієї справи. Однак не стала розголошувати нюансів, щоб не нашкодити слідству та захистити права потерпілої.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Руслан Кравченко заявив, що на Київщині  оновлений предмет “Захист України” вивчатимуть понад 27 тисяч школярів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору