Коломия До сайту

Зеленський подарував Папі Римському картину «Бучанська різанина: Історія Марічки»

Il dono del Presidente Ucraino Volodymyr Zelensky al Papa dopo il colloquio in Vaticano, Roma, 11 Ottobre 2024. ANSA/US SANTA SEDE

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Папою Римським у Ватикані, де подарував понтифіку олійну картину «Бучанська різанина. Історія Марічки».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на італійське інформаційне агентство ANSA.

Зустріч Зеленського та Папи Римського тривала близько 35 хвилин у залі бібліотеки, а потім відбулася презентація української делегації.

Як зазначив Зеленський, під час зустрічі головним питання було повернення українців з російського полону. Він висловив сподівання на сприяння Святого Престолу поверненню додому полонених.

Понтифік подарував Зеленському литий бронзовий барельєф квітки, що розпускається, з написом «Мир – це тендітна квітка». Український президент подарував Папі Римському олійну картину «Бучанська різанина. Історія Марічки».

Нагадаємо, що це третя зустріч Зеленського та Папи Римського Франциска з початку повномасштабної війни. До цього український президент відвідував Ватикан у травні 2023 року. Також Зеленський та понтифік зустрічалися під час саміту G7 в італійській Апулії.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що спортсменка Ольга Лящук  з Ірпеня здобула титул найсильнішої жінки Америки на змаганнях 2024 року.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко