Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

СБУ затримала пару, яка наводила ракети на Київщину і ще на 4 області України

СБУ затримала “сімейну пару”, яка наводила ракети на 5 областей України.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  із покликанням на пресслужбу СБУ.

Агенти фсб коригували удари рашистів по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Зловмисниками виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець з Краматорська, а також його 34-річна співмешканка. З ними зв’язалися через Telegram, коли ті шукали швидкий заробіток, і запропонували гроші в обмін на співпрацю.

Їх схема полягала в тому, що пара їздила по регіонах і збирала координати для ракетно-бомбових та дронових атак рф. Під час потенційних атак вони повинні були відслідкувати геолокації ППО, а у разі «прильотів» – уточнювати їхні наслідки. Злочинці орендували квартири з видом на потенційні цілі і встановлювали мобільні телефони, які в онлайн-режимі транслювали зображення для рашистів.

“Служба безпеки завчасно викрила агентів, задокументувала їхні злочини і затримала за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на ворога. Також у ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у «спостережних пунктах» у різних областях України”, – зазначили в СБУ.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині чоловік вбив дільничого офіцера поліції.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Яковенко

Нагору