Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Скоро перше вересня: чи готові батьки «БІГ-регіону» відпустити дітей на навчання

Осінь в Україні розпочинається зі святкової лінійки та першим дзвоником у школах. Але чи готові цього року батьки Бучі, Ірпеня та Гостомеля відпустити своїх дітлахів до закладів освіти?

Інформатор провів опитування у півсотні людей і дізнався їхню думку. Загалом, батьки розподілилися на три категорії:

  • 68% (34 сім’ї) виключно за онлайн навчання;
  • 22% (11 мам і тат) готові, аби їхні діти сіли за парти, але лише при наявності бомбосховищ у закладах;
  • 10% (5 батьків) ще не визначилися.

Ось як коментують мешканці нашого району свій вибір:

Юрій, батько 7-річного сина : «Не готовий віддавати дитину до школи, поки не закінчиться війна. І навіть, якщо будуть бомбосховища. Вважаю, що дітям зараз краще бути біля батьків».

Людмила, мати 12-річної доньки: «Вдома взагалі ніякого навчання і дисципліни немає, тому дітям треба йти до школи вчитися під контролем педагога».

Анжела, мати 10-річного сина: «Я постійно на роботі і, нажаль, не можу багато часу приділяти навчанню сина. Тому я за школу із вчителем».

Юлія, має 6-річного сина: «Син має піти до 1-го класу. Хочеться звісно, щоб він сів за парту, але хвилююся, щоб під час, не дай боже, повітряної тривоги він не травмувався, коли всі будуть спускатися в бомбосховище. Адже це буде чимала кількість людей. Тому ми ще не визначилися як буде краще».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб не пропустити низку репортажів про готовність закладів освіти до нового навчального року у нашому “БІГ-регіоні (Буча, Ірпінь, Гостомель)”, та інших важливих новин!

Анна Вусань

Нагору