Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Підвал жаху в дитячому санаторії: у Бучі показали катівню окупантів

Сьогодні, 5 серпня, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов показав підвал бучанського дитячого санаторію, де знайшли тіла закатованих українців. Російські військові над мирними людьми знущалися у двох кімнатах.

Начальник розповів, що “1 квітня, після деокупації, в цьому підвалі знайшли тіла 5 осіб зі зв’язаними руками. Всі були чоловіками, серед них наймолодший 1997 року народження, а найстарший 1968 року народження. Людей силою привезли з Гостомеля. В одній із кімнат підвалу їх спершу жорстоко катували. Потім перемістили до сусідньої кімнати, де поставили на коліна обличчям до стіни та цинічно розстріляли”.

Чоловіків взяли в полон з метою отримання інформації щодо місцезнаходження міських голів, розташування Збройних Сил України, колишніх військових, а також волонтерів.

За фактом злочину відкрите кримінальне провадження по ч2. ст. 438 ККУ “Порушення законів та звичаїв війни”.

“Підозрюваних у цьому жорстокому вбивстві встановлюють, триває слідство. Винні можуть понести покарання у вигляді довічного ув’язнення. Це були навмисні дії російської армії по відношенню до мирних жителів, що є геноцидом українського народу!”, – зазначив Андрій Нєбитов.

Прес-конференція Андрія Нєбитова у Бучі

Андрій Нєбитов демонструє фото, закатованих у підвалі

Тіла розстріляних чоловіків

Перша кімната, де катували полонених

Катівня у бучанському дитячому санаторії

Друга кімната, де чоловіків розстріляли

Закатовані у підвалі

Закатований у підвалі

Закатований у підвалі

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”.

Олександра Кондратюк

Нагору