Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Україні запрацював мобільний додаток, який повідомлятиме про мінну небезпеку

Мобільний додаток «MineFree» дозволяє повідомити громадянам про виявлення вибухонебезпечних пристроїв, а також проінформувати про місця, що несуть потенційну загрозу.

Застосунок розроблений волонтерами благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на ДСНС України.

Кожен, хто встановить мобільний додаток, зможе:

  • переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС;
  • отримати сповіщення у випадку наближення до небезпечного об’єкту;
  • ознайомитися з довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів;
  • повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Для користувачів розроблена спеціальна електронна форма з фото, адресою, описом та локацією. Ця інформація одразу надходить до рятувальників, що забезпечує швидке реагування ДСНС та подальше знешкодження небезпечних предметів.

Застосунок можливо завантажити з App Store та Google Play.

Також ДСНС нагадує, що з початку російської агресії працівниками вилучено більше ніж 176 тисяч вибухонебезпечних предметів на території України. Але є ще понад 30% територій, що вважаються потенційно небезпечними.

Будьте обачні та обережні! Не ходіть по зарослих ділянках та лісосмугах. Тримайтеся тротуарів та доріжок. Вибухонебезпечні предмети все ще можуть бути поруч! Особливо уважні будьте на деокупованих територіях нашого “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Функції додатку “MineFree”

Раніше ми повідомляли, що застосунок “Повітряна тривога” тепер попереджатиме про радіаційну та хімічну небезпеку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”! 

Анна Вусань

Нагору