Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Екологічно переробляти зруйновані будівлі в Ірпені допоможе Програма Розвитку ООН

Влада Ірпеня подала в обласну комісію ТЕБ та НС на демонтаж 40 багатоповерхівок та 1500 приватних будинківА от допомогти правильно переробляти матеріал від зруйнованих будівель запропонувала в.о. Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані.

8 серпня жінка відвідала Ірпінь. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на мера міста Олександра Маркушина.

Манал Фоуані перейнялася екологією та правильною переробкою зруйнованих будівель, які підлягають демонтажу та запропонувала співпрацю з міжнародними організаціями для дотримання необхідних екологічних норм.

Разом із нею до Ірпеня приїхала команда фахівців, які спеціалізуються в різних напрямках. Аби не відкладати справу у довгий ящик, співпраця з ними вже починається. Фахівці пообіцяли допомогти у напрацюванні контактів для відновлення мікрорайону житлового комплексу “Ірпінські липки”, який зазнав значних ушкоджень. Також пообіцяли допомагати в розмінуванні територій.

Нагадаємо, вперше з Манал Фоуані міський голова зустрівся наприкінці червня у Брюсселі. Тоді їй продемонстрували фото та відео руйнувань, яких зазнав Ірпінь. І от тепер пані Манал змогла побачити це на власні очі.

“Я вражена масштабами руйнувань. Коли на зустрічі у Брюсселі дивилася фото і відео, то й не думала, що все настільки страшно!”, – каже Манал Фоуані.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал  та Facebook-сторінку, щоб не пропустити інші важливі новини нашого регіону!

Олександра Кондратюк

Фото на обкладинці:Telegram Олександр Маркушин

Нагору