Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Готуємо груші до зими: найкращі поради

Аби не проморгати цьогорічний щедрий сезон овочів та фруктів, яких вродило вдосталь, Інформатор розповість спеціально для своїх читачів, що робити із грушами, коли немає сил на закрутки.

Зовсім скоро почнеться осінь, а далі й сувора зима, до якої треба відповідально підготуватись, аби не голодувати в холодні сніжні вечори. Та найголовніше зимове свято, це Різдво. Не запастися фруктами на нього просто неможливо, адже потрібно варити узвар. Який з давніх-давен був козацьким напоєм. Погодьтесь, краще пити напій власного виробництва, аніж куплений, тому хазяйки роблять заготовки.

Пані Марія Чорногорець, що з Гостомеля, із кішкою на екзотичне ім’я Скумбрія відповідально підходять до справи. Скумбрія виявилася ґаздинею ще тією. Як тільки спіють груші і починають обпадати, вона, як спостерігач, жодної не пропустить. Своїми м’якими лапками бережно підкочує грушечки в купку, а потім приводить свою господиню Марію, показуючи інгредієнти.

Тоді Марії вже нікуди діватися, адже пів роботи вже зроблено. Вона збирає грушки до кошика, далі їх миє. Після чого нарізає скибочками фрукт. Розстеляє на траві велике, лляне простирадло, на якому викладає сушитись під лагідним сонечком груші.

Коли ж все гарно висушиться, господиня все зсипає в банки, закриває кришкою, аби міль не потрапила. Ставить на дальню полицю кладової, де ароматно пахне м’ята, звіробій та різне зілля. А вже потім, коли настане час, вийме їх для магічного особливого напою.

Скумбрія знає чому це робить, адже під час святкування, за різдвяним пишним столом їй господиня дасть улюблений смаколик. Подяка за труд.

Готуються дозріти

Скумбрія впоралася з роботою. Зібрала всі груші до купки

Наливні грушки

Раніше ми повідомляли, що в Гостомелі відкрили сезон консервації та писали оригінальний рецепт огірків.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал та Facebook-сторінку аби не пропустити важливі новини та дієві поради, якими Інформатор радо поділиться.

Олександра Кондратюк

Нагору