Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Обережно: грибний сезон відкрито

Після затяжних дощів в лісах “Біг-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)” насіялося багато грибів. Та не варто поспішати їх збирати, бо прогулянка у замінованому лісі може коштувати життя.

Українці з давніх-давен вживають гриби, як традиційний продукт. Найчастіше їх сушать, роблять з них приправи і звичайно ж додають у більшість страв.  У грибах знаходиться значна кількість азотистих речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР). Вони також містять в собі фосфор.

Загалом літо прекрасний сезон для того, аби зібрати гриби після рясного дощу і заготувати на зиму. Та не варто забувати, що це може коштувати життя, адже наш регіон залишається в зоні великої небезпеки і є ймовірність потрапити на вибухонебезпечні пристрої.

Нагадаємо, що 18 липня жителька села Мила Бучанського району підірвалась на міні та загинула.

Про це повідомляв Інформатор з посиланням на Поліцію Київської області.

“66-річна жінка разом із чоловіком пішла до лісу, де натрапила на протипіхотну міну. В результаті вибуху потерпіла отримала численні тілесні ушкодження. Медики зробили все для порятунку жінки, але, на жаль, пацієнтка загинула”, – повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Поліція закликає громадян: не відвідуйте лісосмуги на деокупованих територіях, уникайте лісових та польових доріг, а в разі виявлення вибухонебезпечних предметів телефонуйте на спецлінію “102”.

Раніше Інформатор також повідомляв, що в Україні запрацював мобільний додаток, який повідомлятиме про мінну небезпеку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”! 

Олександра Кондратюк

Нагору