Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Пропозиція перевищує попит: скільки коштує оренда житла в Гостомелі

Інфраструктура Гостомеля зазнала тяжких втрат за час війни4 553 будівлі пошкоджені, 546 зруйновані. Багато хто лишився без житла і тепер переймається – де жити та скільки коштує це житло. Пропонуємо переглянути актуальні ціни на оренду нерухомості.

Інформатор порівняв цінову політику багатоповерхової забудови в Гостомелі на трьох найпопулярніших ресурсах: Rieltor від ЛУН, OLX та Obyava.ua.

Однокімнатні квартири у серпні коштують в середньому від 3 500 грн до 7 500 грн/місяць. Варто відзначити: дешевші квартири мають «начинку радянських часів», проте з усіма зручностями. Дорожчі вже із сучасним ремонтом.

При цьому однокімнатні квартири у будинках на централізованому опаленні стартують від 3 000 грн. А житло у сучасних житлових комплексах з новими ремонтами, зокрема ЖК «Покровський», ЖК «ПаркТаун», ЖК «На Прорезній», ЖК «Авіатор» стартують від 5 000 грн.

Двокімнатні квартири коштують у середньому від 3 600 грн до 6 500 грн. На деяких сайтах з нерухомості навіть пропозицій немає.

Трикімнатні квартири користуються попитом найменше, Та й знайти таке житло треба постаратись – не на всіх сайтах зустрінеш пропозиції такого характеру. Але, якщо все ж надумали, то ціна буде 6 900 – 9 000 грн.

“На даний час пропозицій більше, аніж попиту. Власники зараз йдуть на зустріч орендарям. Розбивають залогову суму, або здають квартиру без неї. Знижують ціну, якщо в орендаря бюджет нижчий, аніж ціна квартири”, – розповідає експерт з нерухомості Ірина Драч.

Ріелторка також розповідає, хоча й “БІГ-регіон” був окупований і тут тривали запеклі бойові дії, зараз люди їдуть сюди з різних куточків України та шукають житло. Тому, якщо ви не знайшли квартири на сайті, не біда. Зверніться до експертів з нерухомості, у них є свої напрацьовані бази, в яких для вас обов’язково знайдеться оселя.

Раніше Інформатор вже писав про те, скільки коштує житло в Бучі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новиниБІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Кондратюк

Нагору