Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині запустять проєкт з переробки будівельного сміття

На деокупованій території Київської області стартує пілотний проєкт з утилізації та переробки будівельного сміття, об’єми якого можуть бути критичними для екології.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал народного депутата – Олени Шуляк.

В результаті руйнувань лише в Бучанській територіальній громаді Київщини накопичено більше 2 млн тонн будівельного сміття. Такі розміри можуть бути загрозливими для довкілля, тому вирішувати цю проблему необхідно з використанням передових світових технологій.

Саме такі технології є в ізраїльської компанії GreenMix, яка з 1989 року зосереджує свою діяльність на цій сфері.

Завдяки пілотному проєкту влада Київщини зможе залучити технології та обладнання для демонтажу пошкоджених/знищених багатоповерхових будинків; проводити екологічну утилізацію та переробку будівельного сміття. Фактично з цієї сировини можна виготовляти нові будівельні матеріали, які будуть використані для відновлення зруйнованих міст.

«Це дуже важливий проєкт. Адже щодня ми боремося з наслідками військової агресії росії на нашій Київщині. Київська область готова бути першим таким майданчиком в Україні та стати показовим кейсом для інших регіонів України з демонтажу, утилізації та переробки будівельного сміття», – додав голова Київської облдержадміністрації Олексій Кулеба.

Обговорення із представниками ізраїльської компанії GreenMix. Фото: Telegram-канал Олени Шуляк

Раніше ми повідомляли, що екологічно переробляти зруйновані будівлі в Ірпені допоможе ПРООН.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору