Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київська ОВА вирішила надати 14 квартир та 15 будинків родинам з Ірпеня, які втратили житло

Влада Київщини ухвалила рішення про наданння 14 квартир та 15 будинків жителям Ірпеня, які втратили житло через війну.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

16 серпня відбулося друге засіданні комісії Київської ОВА з питань надання та відновлення житла, зруйнованого внаслідок бойових дій на території Київщини.

На сьогодні, у межах виділеного областю фінансування, для людей, які втратили житло, є можливість придбати 72 квартири та збудувати 70-75 будинків на всю Київщину. Із них 14 квартир та 15 будинків обласна влада передбачила для мешканців Ірпеня. За словами Маркушина, це найбільше серед усіх громад області.

На засіданні комісії наголосили, що першочергово житло за обласними програмами отримуватимуть родини загиблих захисників та багатодітні сім’ї.  Чиї саме заявки будуть погоджені поіменно – повідомлять наступного тижня.

«Враховуючи масштаби руйнувань Ірпеня – це не вирішує проблем всіх жителів. Але це вже початок і принаймні ці 29 родин вже скоро отримають дах над головою. Ми розуміємо, що зараз державні кошти ідуть на оборону. І це правильно. Тож робимо усе, щоб знаходити додаткові джерела фінансування для відбудови нашого міста», – додав Маркушин.

Раніше Інформатор повідомляв, що до жовтня в Ірпені отримають житло ще 500 постраждалих від війни. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору