Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Побачити на власні очі: Папу Римського запросили здійснити візит до Бучі

Посол України у Ватикані Андрій Юраш запросив Папу Римського Франциска здійснити візит до Бучі Київської області.

Як повідомляє Інформатор, про це Юраш повідомив в інтерв’ю виданню ANSA.

“Посол України у Ватикані Андрій Юраш у вівторок запросив Папу Римського Франциска до Бучі, що під Києвом, щоб на власні очі побачити докази воєнних злочинів росії в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Юраш також додав, що візит понтифіка до Київщини зараз ще обговорюється.

За його словами, українська сторона обов’язково запросить понтифіка до Бучі, щоб він на власні очі побачив докази воєнних злочинів, які росія назває інсценуванням та фейком.

Юраш також зазначив, що влада України хотіла б, щоб Папа Франциск помолився на могилах невинних жертв російських окупантів.

Нагадаємо, у неділю, 14 серпня 2022 року, під час молитовної зустрічі з паломниками Папа Франциск попросив особливого милосердя для українського народу.

Вітаючи паломників на площі Святого Петра у Ватикані, понтифік звернув увагу на присутність українських прапорів, повідомляло Vatican News.

«Милосердя – шлях порятунку для кожного з нас та всього світу. І просимо у Господа особливого милосердя, милосердя та милості для багатостраждального українського народу», — сказав Папа Франциск наприкінці недільної молитовної зустрічі з паломниками.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: ansa.it

Нагору