Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Як отримати компенсацію за обстеження пошкодженого житла у Гостомелі та що робити власникам недобудов

Гостомельська селищна рада надала роз’яснення для жителів громади щодо отримання грошової компенсації від держави за проведення експертного обстеження пошкодженого або зруйнованого об’єкту нерухомості.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на відповідну пам’ятку, яка опублікована на офіційному сайті селищної ради.

Згідно повідомлення, Гостомельська військова адміністрація надає жителям громади одноразову цільову допомогу для компенсації оплати роботи експертів з виконання звітів за результатами обстеження житла (до 5 000 грн).

Для отримання матеріальної допомоги необхідно:

  1. Укласти договір з експертною організацією, яка відповідає встановленим державою критеріям;
  2. Організація повинна провести обстеження, та надати акт виконаних робіт;
  3. Подати у ЦНАП комплект наступних документів:
  • Повідомлення про початок робіт з проведення технічного обстеження
  • Заяву про отримання матеріальної допомоги
  • Копію договору з експертною організацією
  • Копію акту виконаних робіт з проведення технічного обстеження
  • Копію звіту з обстеження
  • Копію внутрішього паспорта або ID карти
  • Копію індивідуального податкового номера
  • Копію витягу про право власності на житло
  • Виписку з банку про наявність особистого рахунку
  • Допомога виплачується одноразово на один об’єкт нерухомості в незалежності від кількості власників.

Для уточнення будь-якої інформації щодо отримання матеріальної допомоги, вимог до результатів обстеження чи виконавців обстеження, можна звертатися до Гостомельської селищної військової адміністрації за номерами: 0-800-33-28-68, або 093-143-91-13.

Перелік та контакти ряду експертних організацій, які відповідають встановленим державою критеріям для проведення технічного обстеження пошкодженого (І, ІІ та ІІІ категорії пошкоджень) житла, також можна отримати у Гостомельській селищній раді.

Про критерії, які встановила держава для організацій, які проводять експертне обстеження пошкодженого житла, можна почитати за посиланням.

Інформатор також звернувся за роз’ясненням до кількох експертних організацій, чи можливо зробити обстеження пошкоджених об’єктів нерухомості, які ще не введені в експлуатацію.

За словами експертів, у випадках, коли об’єкт не введений в експлуатацію, початком відповідної процедури має бути отримання власником недобудови дозвільних документів про початок проведення будівельних робіт. На основі декларації про початок будівельних робіт власник об’єкту нерухомості може згодом оформити Технічний паспорт, після чого – розпочати процедуру з введення об’єкту в експлуатацію, пояснюють фахівці.

Після введенння об’єкту в експлуатацію його власник також може звернутися для проведення експертного обстеження пошкоджень та отримати від держави відповідну грошову компенсацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”

Олександр Кульбачний

Нагору