Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Кабмін з вересня дозволив виїзд за кордон деяким категоріям військовозобов’язаних

Кабінет міністрів дозволив з 1 вересня 2022 року виїзд за кордон військовозобов’язаних чоловіків, які працюють в бізнесі, що орієнтований на експорт.

Як повідомляє Інформатор, про це заявила перша віцепрем’єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі українського телемарафону.

Із вересня 2022 року на тиждень за кордон зможуть виїжджати не більше 10 працівників компаній, у яких середня зарплата становить не менше 20 тис. гривень, та які не мають боргів.

“З 1 вересня бізнес, який платить офіційно заробітну плату, не має заборгованості по податках та зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата не менше як 20 тис. грн, то 10% штатної чисельності, але не більше 10 людей матимуть змогу виїжджати на строк до сімох днів за заявкою роботодавця”, – розповіла Свириденко.

На виїзд за кордон заявки подаються через додаток “Дія”.

Віцепрем’єр-міністр також додала, що це важливий крок, який необхідний для бізнесу, щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для розвитку свого бізнесу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору