Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Мер Ірпеня Маркушин розповів, яким буде опалювальний сезон цієї зими

Ірпінь на сьогоднішній день на 95% готовий до опалювального сезону. У вересні можна очікувати на повне відновлення газопостачання у тих оселях, де зараз воно відсутнє.

Про це кореспонденту Інформатора-БІГ розповів міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

“Наше комунальне підприємство готове на 95% і до середини вересня вже буде на 100% готове. Ми відремонтували всі котельні, всі траси, всі котли. На даний час закінчили перевірку лічильників. Зараз знову йде їхній монтаж і у вересні будемо готові до пуску газу. Договори підписані, з цим питанням вирішено”, – сказав Маркушин.

Нагадаємо, на цьому тижні деякі мери українських міст, зокрема, міський голова столиці Віталій Кличко, закликали населення готуватися до складної зими та запасатися теплими речами та ін.

Жителі “БІГ-регіону” (Буча, Ірпінь, Гостомель) теж задумуються над альтернативними способами обігріву у зимовий період: громадяни заготовлюють дрова, хтось купує теплі ковдри, є навіть такі, хто встановлює в домівках буржуйки.

Відповідаючи на запитання Інформатора, Маркушин запевнив, що панічно запасатися речами, можливо, ще зарано і місцева влада робить все для своєчасного підключення теплоносія на тих об’єктах, де є така технічна можливість.

“По тим будинкам, які опалює комунальне підприємство теплоенергопостачання, буржуйки не потрібні. ОСББ готується до запуску своїх котелень, але в певних ОСББ котельні розбомблені. Вони зараз шукають кошти аби відновитися і планують поновити роботу. З приватним сектором трохи складніше, тому що він йде по окремій програмі міста. Але де є технічна можливість, там вже все підключено”, – запевнив мер міста.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександра Кондратюк

Фото: Facebook-сторінка Олександра Маркушина

Нагору