Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі побудують школу з дитсадком на 720 учнів та 150 дошкільнят. У будівництві допоможе Литва

У Бучі побудують нову школу з дошкільним закладом, де зможуть навчатися 720 учнів та 150 дошкільнят.

Як повідомляє Інформатор, про це заявив міський голова Бучі Анатолій Федорук під час Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції “Освіта, освітяни — незламні у війні”.

Допомагатиме у будівництві закладу середньої та дошкільної освіти Литва. В межах конференції Федорук та представник литовської компанії UAB BaltCap і UAB BT INVEST Айварас Каралюс підписали угоду про співпрацю.

Документ передбачає проєктування та залучення коштів на будівництво.

Планується, що в школі буде 29 класних кімнат, спортзал, стадіон, біговий майданчик, кухня на 220 місць, комп’ютерні класи, майстерні та бібліотеки.

Мер Бучі додав, що на території Бучанської громади внаслідок російської збройної агресії із 33 освітніх закладів 24 — були пошкоджені. До 1 вересня там мають завершити всі ремонтні роботи.

“Ми ремонтуємо покрівлі, ремонтуємо вікна, ремонтуємо самі будівлі, тому що ступінь руйнації є досить високий — 75% і вище. Приймаємо управлінські рішення, що на тому місці може і не варто відбудовувати, а робити нові сучасні комплекси. Головне, що кожен заклад до 1 вересня має бути оснащений і буде оснащений безпековими нормами. Для того, щоб педагоги, і, головне, діти та їхні батьки були впевнені, що відвідуючи той чи інший заклад у Бучанській громаді, вони захищені по всім стандартам і нормам”, — сказав Федорук.

Нагадаємо, раніше Інформатор проводив опитування, щоб дізнатися, чи готові цього року батьки Бучі, Ірпеня та Гостомеля з 1 вересня відпустити своїх дітлахів до закладів освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінкущоб не пропустити низку репортажів про готовність закладів освіти до нового навчального року у нашому “БІГ-регіоні (Буча, Ірпінь, Гостомель)”, та інших важливих новин!

Олександр Кульбачний

Фото: bucha-rada.gov.ua

Нагору