Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На зруйнованому Ірпінському Будинку культури художник із Лос-Анджелеса створив стінопис

Американський художник Трек Тандер Келлі приїхав в Україну з проєктом «Fowers for hope» (Квіти для надії). Митець вже розмалював понівечені авто в Ірпені, а сьогодні закінчує мурал із соняхами на зруйнованому місцевому Будинку культури.

Як повідомляє Інформатор, сьогодні 20 серпня художник з Міста Янголів від самого ранку поспішає закінчити свою картину на стіні, адже це останній його день перебування в Україні. З однієї сторони Будинку культури Трек зобразив хмари та один величезний сонях, а з іншої Олена Янко – лелеки, які сидять в гнізді біля соняхового поля.

Олена із першого дня допомагає Треку Тандеру. І намалювати лелек на будівлі була саме її ідея. «Ці птахи символізують наших військових-захисників. Вони оберігають свої сім’ї, дітей – усіх українців. Це дуже символічно!», – додала Олена.

Для Трека Тандера це перший досвід торкатися пензлем, зруйнованих війною, будівель. Але для нього це було важливо, адже митець хоче донести світові ідею «Make art, not War» (Творіть мистецтво, а не війну). Повернутися знову до України американський художник планує в листопаді.

Художник Трек Келлі додає останні штрихи

Фарби замість зброї – “Make art, no War” (Творіть мистецтво, а не війну)

Квітка сонця проти темряви

Лелеки оберігають своїх дітей на зруйнованому Будинку культури в Ірпені

Бунтівна відповідь на руйнування від Олени Янко

Раніше Інформатор докладно писав про художній проєкт «Fowers for hope» (Квіти для надії). А також показав світлини з кладовища автівок, над якими працював Трек разом з Оленою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору