Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У центрі Берліна виставили спалене авто з Бучі, у якому від куль рашистів загинули 4 жінки

У центрі Берліна на бульварі Курфюрстендамм активісти встановили спалений мікроавтобус з Бучі Київської області, у якому війська російських окупантів розстріляли чотирьох мирних пасажирок, які намагалися врятуватися від війни.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на DW.

Виставка має назву Testament of Bucha (Заповіт Бучі). За словами авторів інсталяції, побачене повинно спонукати громадян та уряд Німеччини більше допомагати Україні.

На виставці був також присутній посол України в Німеччині Андрій Мельник.

“Допомога, яку ми цінуємо і вдячні, на жаль, не є достатньою, щоб цю війну зупинити”, – заявив він.

“Цю війну можна зупинити лише на полі бою, лише так можна змусити путіна повернутися до реальності, вказати йому межі, і лише тоді може з’явитися реальний шанс на мир”, – додав Мельник.

Він також закликав надати Україні ще більше сучасного озброєння та висловив занепокоєння тим, що вбивці мирних мешканців Бучі теоретично теж можуть знаходитись в центрі Берліна та сидіти у сусідній кав’ярні, оскільки громадяни країни-агресора й досі мають змогу отримувати візи у ЄС.

“Дозволяти росіянам безтурботно насолоджуватися життям у Берліні, Парижі чи де завгодно, – це помилка”, – заявив Мельник та додав, що цю помилку міг би виправити, зокрема, особисто канцлер ФРН Олаф Шольц.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: REUTERS/Lisi Niesner

Нагору