Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені урочисто підняли синьо-жовтий стяг з нагоди Дня Державного прапора України

У вівторок, 23 серпня, біля будівлі Ірпінської міської ради урочисто підняли синьо-жовтий стяг з нагоди святкування Дня Державного прапора України.

Як передає кореспондент Інформатора, на урочистях були присутні представники міської влади, активісти,волонтери та небайдужі жителі Ірпеня.

Прапор України урочисто підняли діти – Денис та Вікторія, батько яких загинув 23 березня в Ірпені, обороняючи місто від російських загарбників.

Під час урочистої події також відбулося врученняя нагород, зокрема, за різні заслуги нагороджували Орденом добровольця, Орденом за оборону рідної держави, а також Орденом за заслуги перед містом.

Нагадаємо, День Державного прапора України — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято було встановлено з 2004 року указом тодішнього президента України Леоніда Кучми. До цього День Державного прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня – саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий стяг підняли над київською мерією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору