Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Якість повітря у «БІГ-регіоні»: чи відповідає нормі на найближчі дні

В Києві за останні два дні спостерігається високий рівень забрудненості повітря. Та чи є така проблема в нашому «БІГ-регіоні»(Буча, Ірпінь, Гостомель)?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Київську міську раду, з 22 серпня в Києві спостерігається погіршення якості повітря. Зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації зважених часток (пилу).

В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА зазначають, що підвищення концентрації шкідливих речовин відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку.

Водночас, за даними карти якості повітря від компанії AQI в «БІГ-регіоні», сьогодні 23 серпня, індекс чистоти повітря добрий (27). Але із завтрашнього дня та на наступні шість днів передбачається погіршення якості повітря до помірного індексу (від 61 до 93).

В такому випадку рекомендується закривати вікна, щоб уникнути брудного зовнішнього впливу повітря. А для чутливих груп населення бажано зменшити тривалість прогулянок на свіжому повітрі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору