Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Інформатор перевірив стан укриттів у “БІГ-регіоні” на День Незалежності

До Дня Незалежності України на найвищому державному рівні попереджали про особливо небезпечні ймовірні атаки росіян. Інформатор перевіряв, як підготували укриття в Бучі та Ірпені до цього дня?

Станом на 19:00 середи, в Київській області вже 7 разів лунала повітряна тривога і продовжує лунати. Під час сирен кореспонденти Інформатора оперативно шукали укриття за допомогою карт, на яких вони відмічені, та перевіряли їхню готовність приймати людей. 

Укриття в Бучі:

Ми побували в укритті, що знаходиться по вулиці Енергетиків, 8. Залізні двері були відкриті. Всередині стіни облицьовані дерев’яними панелями, є світло, а також стояла лавка. 

Також ми знайшли укриття по вулиці Героїв Майдану, 17. І хоча висіла табличка “Місце для укриття”, але зверу було написано на папірці “Підвал не облаштований під сховище. Будьте обережні”. Ми все ж спустились вниз. Двері були відчинені, але всередині не було світла. Ми пройшли далі та побачили кімнату зі стільцями, а також листи пінопласту, на якому лежали дошки з покривалами. 

Наступне укриття, куди ми потрапили, знаходилось за адресою – вулиця Вокзальна, 101. Всередині було світло. В однiй з кімнат облаштовані дошки з покривалами. 

Укриття в Ірпені:

Ми також побували на вулиці Антонова, 4А. Там ми знайшли укриття із двома входами – з двох різних під’їздів. Двері були відчинені. Всередині є світло і три великі лавки. Також якщо пройти далі, там знаходяться ще кілька пустих кімнат та одна лавка, але без світла. 

Наступне укриття розташоване по вулиці Шевченка, 5. Двері були відчинені, світло присутнє і стоїть багато стільців та крісел.

Детальний огляд у відео:


Інформатор нагадує, що є опубліковані актуальні карти укриттів у Бучанській територіальній громаді, а також актуальні карти захисних будівель в Ірпінській громаді!

Жителі “БІГ-регіону”, не нехтуйте повітряними тривогами. Бережіть своє життя та спускайтеся в укриття!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору