Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Ілон Маск знизив ціни на інтернет від Starlink для українців. Скільки склала знижка

Компанія американського мультимільйярдера Ілона Маска Starlink на тлі сьомого місяця повномасштабного російського вторгнення в Україну вирішила знизити ціни на послуги супутникового Інтернету для України та ряду інших країн.

Як повідомляє Інформатор, про це пише видання The Verge.

Зокрема, для українських користувачів знижка склала близько 40%, вартість передплати знизили з $100 до $60. Знижка автоматично застосовується до всіх рахунків, створених після 24 серпня 2022 року.

Водночас, у Нідерландах користувачі платитимуть за інтернет від Starlink 105 євро на місяць замість 124 євро. У Британії вартість передплати знизилася з 89 фунтів стерлінгів – до 75, в Мексиці до 1100 мексиканських песо з 2299 мексиканських песо, в Німеччині до 80 євро зі 100 євро. Користувачі в Чилі та Бразилії повідомляють про зниження цін приблизно на 50%.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, 26 лютого 2022 року керівник Мінцифри Михайло Федоров звернувся до бізнесмена Ілона Маска із проханням відправити в Україну станції Starlink для доступу до супутникового Інтернету. Маск погодився надати обладнання вже 27 лютого. Перша партія абонентських скриньок прибула 28 лютого.

У росії пропагандисти спричинили паніку та навіть стали погрожувати Ілону Маску. Зокрема, глава “Роскосмосу” Дмитро Рогозін попередив бізнесмена, що йому “доведеться відповідати по-дорослому” за передачу Україні станцій Starlink.

“Якщо я помру за загадкових обставин, було приємно вас знати”, – написав тоді Маск у відповідь на погрози агресора.

22 серпня 2022 року Україна отримала ще 5 000 станцій Starlink від Польщі.

Нададаємо, під час окупації Київщини, влада населених пунктів БІГ-регіону зверталася за допомогою у налагодженні Інтернету, зокрема, через системи Starlink від Ілона Маска, оскільки рашисти під час окупації цілеспрямовано нищили інфраструктуру регіону, у тому числі систему телекомунікацій. Досі у деяких населених пунктах Бучанщини Інтернет та мобільний зв’язок українських операторів працює гірше, ніж до війни.

Система Starlink, надіслана у квітні до Бучі, успішно працює й нині.

Система SpaceX Starlink

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору