Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

До зими ще п’ятнадцять родин отримають житло у Ворзелі

У Ворзелі за 100 днів планують встановити житло для 15 родин, які втратили дах над головою через російську агресію. Обіцяють, що перебувати там буде комфортно навіть взимку.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook-сторінку Бучанської міської ради.

У четвер, 25 серпня, Бучанський міський голова Анатолій Федорук та директор благодійної організації «Благодійний фонд «БалбекБюро» В’ячеслав Балбек, домовилися про співпрацю.

Київський архітектор В’ячеслав Балбек презентував проєкт пілотного модуля на 15 сімей у Бучанській громаді, що планують звести по вулиці Кленовій у смт. Ворзель.

На території містечка планується встановити два безкоштовних житлових блоки. Блок комунального типу виконуватиме дві функції: робочу й житлову. На першому поверсі буде розташовано коворкінг, де мешканці секції зможуть дистанційно працювати чи навчатися. На другому – кімнати для проживання.

Також архітектор запевнив, що це буде територія комфортного житла навіть у зимовий період. А будуватиметься воно із дотриманням усіх норм – будівельних та екологічних.

За словами В‘ячеслава Балбека, це чудова ідея звести таке містечко та показати світові, як має виглядати тимчасове житло.

«Реалізація проєкту підсилить інфраструктурний потенціал, який є у Ворзелі»,- додав Анатолій Федорук.

Цікаво, що коли цей пілотний модуль відпрацює своє, модулі можна буде розібрати й використовувати на іншій локації за іншим цільовим призначенням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Фото: Бучанська міська рада

Нагору