Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

27 серпня: який сьогодні день

Сьогодні, 27 серпня, у світі відзначають Всесвітній день прощення. Не тримайте зла один на одного. Життя занадто коротке, аби витрачати його на образи. Насолоджуйтесь моментами в мирі та любові.

В церковному календарі:

Православна церква 27 серпня вшановує пам’ять пророка Михея, шостого з 12 малих пророків, який жив у Юдеї в 8 столітті до нашої ери. Михей вважається автором пророчої книги, а також основоположником тенденції спрощувати суті іудаїзму.

Іменинниками ж стали: Аркадій, Василь, Володимир, Єва, Євдокія, Матвій, Микола, Олександр, Олексій, Семен, Федір.

Історичні дати:

  • 1934 — ухвалено постанову про заборону знищення лісу в 50-кілометровій зоні навколо Києва.
  • 1955 — вийшло перше видання Книги рекордів Гіннеса.
  • 1977 — на Чорнобильській АЕС запустили в дію 1-й енергоблок.

Цього дня народилися:

Іван Якович Франко (27.08.1856-28.05.1916) Видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч.

Богдан Сильвестрович Ступка (27.08.1941-22.07.2012) Радянський та український актор театру і кіно, лауреат Шевченківської премії (1993, за головну роль у виставі «Тев’є-Тевель», за Шолом-Алейхемом), Народний артист УРСР (1980).

Сусана Алімівна Джамаладінова (Джамала) (27 серпня 1983 року) Українська співачка кримськотатарського та вірменського походження, народна артистка України, переможниця 8-го міжнародного конкурсу «Нова хвиля» та 61-го пісенного конкурсу «Євробачення». Виконує пісні в стилях джаз, соул, фанк, фолк, поп та електро, а також бере участь в оперних постановках і шоу.

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Нагору