Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Як розпочнеться навчальний рік у «БІГ-регіоні» в умовах воєнного стану

За два дні закінчиться літо і дітям потрібно йти до школи. Чи готовий на сьогодні БІГ-регіон (Буча, Ірпінь, Гостомель) до навчального сезону і що про це каже влада?!

З 1 вересня у 88 закладах загальної середньої освіти Київщини навчання буде проходити очно, в 99 – дистанційно, в 399 навчальних закладах за змішаною формою.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на повідомлення керівника ГУ НП Київщини Андрія Нєбитова.

Нєбитов також розповів журналістам, що на Київщині за навчальними закладами, які працюватимуть офлайн або за змішаною системою, планується закріпити наряди поліції. У разі обстрілів російськими військовими закладів освіти, вони прибуватимуть для надання невідкладної допомоги.

“Для тих закладів, які будуть працювати офлайн і за змішаною формою, вони будуть забезпечені нарядами наружної поліції, групами реагування патрульної поліції. У разі обстрілів, вони будуть першочергово їхати до навчальних закладів. Мета — надати первинну медичну допомогу, у разі необхідності забезпечити заходи евакуації та іншу необхідну допомогу”, — сказав він.

Водночас Гостомельська СВА сьогодні повідомила, що в цій громаді навчальний період проходитиме на базі ліцею №1, куди планується підвозити учнів з інших навчальних закладів. Процес освіти проходитиме за формою змішаного навчання.

За умови, коли буде укриття, зможе бути налагоджено змішаний процес навчання й у гімназії №1, де здійснено ремонт з допомогою Київської обласної військової адміністрації.

В Бучанській міськраді також заявили, що всі заклади освіти готові до прийому дітей у новому навчальному році за різними форматами навчання.

Але в режимі офлайн зможуть прийняти учнів лише ті, де є укриття, або такий об’єкт є поруч у пішій доступності. Наразі 12 шкіл, у яких є укриття, готові працювати у змішаному форматі.  У 3-х закладах загальної середньої освіти завершуються ремонтні роботи укриттів. Протягом навчального року батьки можуть змінити форму навчання дитини.

Раніше Інформатор повідомляв, що Ірпінські школи та садочки готові до навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Нагору