Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Бучанська прокуратура повідомила про підозру ще одному окупанту, який застрелив у спину двох мирних жителів

Бучанська окружна прокуратура заочно повідомила про підозру старшому лейтенанту збройних сил рф у вбивстві двох мирних жителів, які загинули від понад 12 вогнепальних поранень.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Київську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у березні 2022 року до підприємства, розташованого поблизу  населеного пункту Мрія Бучанського району, під’їхав автомобіль з літерою «V» та надписом «Танковий спецназ RUS», в якому перебувало 5 військовослужбовців рф.

В цей час до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець підприємства. Загарбники, переконавшись, що ці люди не становлять для них ніякої загрози, дали можливість їм піти. Проте, як тільки вони відійшли на декілька метрів, старший лейтенант збройних сил рф разом з невстановленим військовослужбовцем відкрили вогонь із автоматів. Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень у спину, чоловіки померли.

Після цього окупанти проникли в приміщення та викрали матеріальні цінності. Вони завантажили награбоване в автотранспорт і покинули його територію.

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури старшому лейтенанту 5-ої окремої гвардійської танкової Тацинської бригади ЗС рф заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни та умисному вбивстві (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

Злочин окупантів був зафіксований камерами відеоспостереження підприємства. Відео з них потрапило у мережу Інтернет та було опубліковано багатьма ЗМІ.

Як повідомляв Інформатор, поліція Бучанщини просить опізнати тіло закатованого окупантами чоловіка, якого виявили 1 вересня в селі Здвижівка.

Також повідомлялося, що наприкінці серпня СБУ зібрала доказову базу ще на трьох рашистів, які творили безчинства під час окупації Київщини.

Йдеться про контрактників Олексія Токмакова та Олексія Крошкіна та підполковника Андрія Марушкіна, командира 15-ї окремої гвардійської мотострілкової Олександрійської бригади (ОМСБр).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору