Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

За Ірпінь та Бучу: ЗСУ отримали перші 20 ударних БПЛА Warmate в рамках проєкту «Армія дронів»

Українським військовим передали перші 20 ударних дронів Warmate, на які українці зібрали кошти через monobank.

Про це пише Інформатор із посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

Зокрема, monobank зібрав 64 млн грн та передав їх на проєкт «Армія дронів» через фандрейзингову платформу UNITED24. За ці кошти вже придбали 40 ударних безпілотників для ЗСУ – половину з них вже відправили на фронт, а решта дронів-камікадзе прибуде протягом місяця.

Warmate — сучасні та потужні безпілотники, які стоять на озброєнні в НАТО. Дрони виявляють і уражають легко броньовану техніку, засоби протиповітряної оборони (ППО), РЕБ (радіоелектронної боротьби) і РЕР (радіоелектронної розвідки) противника.

У рамках збору коштів українці отримали право зробити іменні написи на дронах, тому на них тепер красуються такі послання окупантам, як «За Маріуполь», «За Ірпінь та Бучу», «Бавовна в Дії» «Квиток на концерт Кобzона» та інші.

Під час передачі безпілотників свої послання залишили й віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та співзасновник monobank Олег Гороховський.

«Наші клієнти донатили і ось ми зробили надписи. Я написав: «Вові П. особисто в руки», – сказав Гороховський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний
Фото: Мінцифри

Нагору