Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

До Дня Бучі відбудеться презентація трейлера до фільму “БУЧА”

У вівторок, 13 вересня, в День міста Бучі  в Києві відбудеться закрита презентація тизеру-трейлера до фільму “БУЧА”, знятого на основі реальних подій, що відбувалися у містах Буча, Ворзель, Гостомель та Ірпінь під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Bucha.film.

“БУЧА” – це фільм-байопік. Головним героєм став Костянтин Гудаускас, який врятував 203 місцевих жителів. Чоловік – громадянин Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.

З початку окупації, завдяки своєму казахстанському паспорту, Костянтин мав можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію та вивозити мирних жителів. Він не тільки рятував людей, а й на власні очі бачив весь жах війни та окупації – вбивства, пограбування, зґвалтування. 

У фільм також буде включена сцена порятунку відомого українського композитора Ігоря Поклада. Він перебував у своєму будинку у Ворзелі. Його твори “Сіла птаха” та Марш Сотні з оперети “Конотопська відьма” будуть використані у кінострічці в якості саундтреків.

Команда, яка працює над фільмом:

  • Олександр Щур – продюсер;
  • Станіслав Тіунов – режисер;
  • Костянтин Гудаускас – волонтер, прототип головного героя фільму;
  • Ігор Поклад – композитор, Лауреат Шевченківської премії. Заслужений діяч мистецтв УРСР. Народний артист України. Герой України.

Автором головного саундтреку – Іса Меліков – відомий азербайджанський композитор і продюсер.

Зйомки фільму заплановані на грудень-січень, а премʼєра відбудеться на роковини бучанської трагедії.

Нагадаємо, раніше ми писали про тизер до фільму “Область Героїв” про реальні історії українців, які рятували життя інших під час окупації. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору