Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

200 днів війни: Олексій Кулеба звернувся до жителів Київщини та нагадав про наслідки російської окупації області

Сьогодні, 11 вересня, 200 днів повномасштабної війни рф проти України. Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба звернувся до жителів Київщини.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал Олексія Кулеби.

“Сьогодні 200 днів як наша область разом з усією Україною дає відсіч підступному російському окупанту. Я вдячний нашим військовим, завдяки яким у перші місяці війни вдалося звільнити регіон та відтіснити російську армію!”, – наголосив Кулеба.

Також очільник Київської області нагадав про наслідки російської окупації на Київщині, адже область заплатила величезну ціну:

  • 1356 мирних жителів загинули, із них 38 дітей;
  • 207 осіб вважаються зниклими безвісти;
  • 270 понівечених населених пунктів;
  • 26 тисяч постраждалих об’єктів (житлові будинки, освітні заклади, медичні установи, приватні підприємства, культурні та спортивні заклади, критична інфраструктура).

На сьогоднішній день рятувальники перевірили всі 270 населених пунктів на наявність вибухонебезпечних предметів.

Завершені відновлювальні роботи на понад 2 тис об’єктах. А до кінця року планують відновити ще близько 10 тис об’єктів, що постраждали від російської агресії.

“Попри все, ми приймаємо виклики та долаємо труднощі. Ми вчимося жити в нових реаліях, воюючи та відбудовуючи одночасно”, – додав голова Київської обласної державної адміністраціїї.

Також в умовах війни Київська область успішно розпочала навчальний рік. З 1 вересня запрацювало 548 шкіл в очному та змішаних форматах. Закупили 40 шкільних автобусів.

Олексій Кулеба наголосив, що сьогодні Київщина готова на 85% до опалювального сезону. Але область й надалі працює над цим актуальним питанням та питаннями безпеки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору