Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

13 вересня: який сьогодні день

Сьогодні, 13 вересня, відзначають неофіційне професійне свято – День комп’ютерника і програміста. Відзначають його кожен 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано через те, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта.

Значення професії програміста у повсякденному житті складно недооцінити. Адже ми щодня стикаємося з речами, які створили програмісти. Тому ця робота стала дуже популярною та актуальною.

Нагадаємо, що перший у світі комп’ютер створили в 1946 році в армії США, який називався Енік. Його сконструювали американські вчені для обчислювання балістичної таблиці, які дуже важливі в авіаційних та артилерійських військах. Пристрій пропрацював аж 9 років, а потім його розібрали.

А ще у світі сьогодні День позитивного мислення. Позитивне мислення – концепція, яку нині часто використовують на семінарах з мотиваційного розвитку особистості, а також у відповідній літературі. Однак, уміння мислити позитивно приходить не одразу, а за рахунок практики.

Звістно, легше сказати “Думай позитивно!”, аніж це зробити, коли думки заповнені негативом та страхами. Але у кожного з нас є шанс прокинутись зі словами “Сьогодні все буде добре!”, а не “Сьогодні знову все погано!”.

Вибір завжди за вами, від цього буде залежати настрій усього дня. Бажаємо позитивних новин та емоцій і не припиняти дивуватись простим речам!

В церковному календарі:

День пам’яті святого Кипріана, єпископа Карфагенського.

Іменинниками ж стали: Дмитро, Володимир, Мирон, Геннадій, Михайло, Олександр.

Історичні дати:

  • 1776 – засновано місто Дніпро;
  • 1848 – у Львівському університеті створили кафедру української мови;
  • 1989 – в Україні виявлено перших хворих на СНІД. Ними були дві молоді киянки.

Цього дня народилися:

  • 1916 – Роальд Даль, автор романів і казкар (написав казку “Чарлі і шоколадна фабрика”, за якою пізніше зняли не один кінофільм);
  • 1931 – Борис Харчук, український письменник.

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору