Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

ОБЛИЧЧЯ РЕГІОНУ: Костя з Ірпеня – бариста, який дарує усмішку

Щоранку редакція «Інформатор БІГ (Буча, Ірпінь, Гостомель)» починає свій робочий день із тонізуючої та запашної кави від Кості. Так само ранок починається і ще в кількох десятків місцевих, які також знають, що на вулиці Антонова (неподалік підземного переходу до самого центру міста) можна прокинутися, завдяки каві від Кості.  

Кості – 22 роки. Варити каву професійно він почав у 18, коли стало нудно бути вдома. Тоді юнак пішов працювати баристою до кав’ярні у нічні зміни за графіком з восьмої вечора до восьмої ранку, бо вдень навчався на автослюсаря. Так, після п’яти років роботи, Костя доріс до посади старшого баристи у закладі.

Кореспонденту Інформатора Костя розповів: «Я обрав саме цю роботу, бо тут постійно спілкуюсь із людьми, а мені таке дуже до вподоби. Як-не-як, бариста дарує усмішку людям! А ще я обожнюю аромат кави, хоча сам п’ю цей напій вкрай рідко. Мене тонізує її запах, адже після робочого дня стійко пахне кавою і мій одяг, і навіть я сам».

Хлопець живе в Ірпені вже 5 років і каже: «Люблю це місто за те, що воно вільне – було, є і буде завжди! Йдеш Ірпенем і вже відпочиваєш. Такого затишку я ніде не відчував».

У місцевій кав’ярні, де Костя працює зараз, почав роботу ще в лютому, потім… 24 число і він був змушений евакуюватися. Вже після деокупації міста, тільки-но відновили комунікації, він повернувся і на власні очі бачив, як з кожним днем «оживає» Ірпінь. «Людей ставало дедалі більше щодня, поверталися місцеві, а разом з ними і ритм міста».

Зараз до кав’ярні приходить чимало людей, і в Кості є кілька десятків «своїх» гостей, які приходять саме за його кавою та позитивом. А ще за своїми кавовими забаганками. Адже бариста із задоволенням експериментує та може приготувати особливі напої, яких немає у меню. От, наприклад, влітку іноді у нього замовляли:

  • лимонадну каву (порція еспресо додається в лимонад);
  • молочну каву (каву додають в молочний коктейль).

Також Костя поділився з Інформатором топ-напоями ірпінчан. Наші люди найбільше п’ють американо. На другому місці – велике капучино або лате. І на третій позиції за частотою замовлень – еспресо.

У нашій редакції також всі полюбляють різну каву

Костя в процесі приготування кави

Смачна кава майже готова

Фінальний бліц:

Улюблений напій?

  • Піна Колада, але лише за правильним рецептом!

Улюблена страва?

  • Не маю такої, тому що їм рідко і мало. Відповідно, не морочусь із вибором.

Чим займаєшся поза роботою?

  • Практикую психологію, захоплююся геополітикою.

На чому пересуваєшся Ірпенем?

  • На сігвеї – це зручно і швидко!

Улюблене місце в Ірпені?

  • Парк «Незнайко» – там дуже просторо і затишно!

“Помічники” Кості – пітчери для молока

Ароматна кава чекає на гостей

Якщо знаєте цікавих людей, будь-якої професії, або з особливою історією, з якими варто познайомитись, пишіть нам! Ми покажемо яскраві “Обличчя регіону”!

Раніше Інформатор писав про фотографиню з Ірпеня, яка влаштовує благодійні фотосесії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору