Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київ допоможе відбудувати міста столичної агломерації – Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко запропонував допомогу у відбудові міст і селищ столичної агломерації, які найбільше постраждали під час захисту столиці від російських окупантів.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську міську раду.

«Спільно захищаючи столицю від російського агресора, ми ще раз упевнилися у важливості нашого об’єднання в асоціацію «Київська агломерація», яку ми створили у 2019 році», – зазначив міський голова Києва.

За його словами, зокрема, допомога може бути у вигляді дотації на відновлення об’єктів, що постраждали під час бойових дій у передмістях у лютому-березні 2022 року.

«Бо наші громади разом – це великий Київ, і ми повинні спільно його відбудовувати та розвивати» – заявив Кличко.

Нагадаємо, Київська агломерація включає столицю і її передмістя: Ірпінь, Бучу, Бровари, Бориспіль, Васильків, Вишгород, Вишневе, Боярку, Обухів, Фастів, Білу Церкву й інші населені пункти. Обʼєднання «Київська агломерація» існує у формі асоціації.

Як повідомляв Інформатор, сьогодні, 13 вересня, до Ірпеня приїхали гості з канадської провінції Нью-Брансвік: міністр освіти і раннього розвитку дитини Домінік Карді  та виконавча директорка з ранньої грамотності Неурядової організації з розвитку грамотності Джулія Сміт.

Іноземні гості пообіцяли якомога швидше допомогти відновити пошкоджений Ліцей №3, який розташований по вулиці Северинівській в Ірпені.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: auc.org.ua

Нагору