Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Як не потрапити в трудову та сексуальну експлуатацію: поради правозахисників

Через війну росії проти України багато людей пережили трагічні події, хтось втратив житло, або роботу. Через це люди стають більш вразливими, і є ризик потрапляння в ситуацію з торгівлєю людьми, в трудову та сексуальну експлуатацію. Громадська правозахисна організація дала поради як уникнути такої небезпеки. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook-сторінку правозахисної організації Ла Страда-Україна.

Травматичні події в українців, втрата роботи, житла, фінансова та соціальна незахищеність, постійний стрес стали причиною, яка робить людей більш вразливими до потрапляння в трудову та сексуальну експлуатацію. Небезпека може бути як в Україні, так і за кордоном.

Тому правозахисна організація нагадала основні правила безпеки, аби уникнути таких ризиків.

Правила безпеки:

  • нікому не віддавайте ваш паспорт;
  • не сідайте в авто до незнайомих людей, особливо наодинці;
  • нікому не віддавайте свій мобільний телефон та інші засоби зв’язку;
  • домовтеся з близькими про “кодове” слово, фразу чи символ, яким ви можете повідомити, що потрапили у небезпечну ситуацію;
  • не беріть у незнайомих вам людей кошти в борг для уникнення потрапляння в боргову залежність.

Національна “гаряча лінія” працює цілодобово з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. Можете звертатися за номерами телефону:

  • 116 111;
  • 0 800 500 335

Якщо ви за кордоном і підозрюєте, що потрапили в руки торгівців людьми – телефонуйте на 112 (лінія екстренної допомоги ЄС).

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору