Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Представники 43 громад Київщини відвідали зруйновані Мощун та Гостомель

У четвер, 15 вересня, представники відділів культури 43 громад Київської області вперше відвідали зруйновані Мощун та Гостомель, а також інші об’єкти нашого БІГ-регіону.

Про це Інформатору повідомила начальниця відділу культури, молоді та спорту Гостомельської селищної ради Катерина Павленко.

За її словами, в рамках одноденного семінару “Культура Київщини – об’єднані війною” делегація відвідала місце колишніх військових позицій у Мощуні та вшанувала пам’ять загиблих захисників України. На місці колишніх військових позицій планується створення Меморіалу пам’яті загиблих.

Також представники громад Київщини відвідали фотовиставку «Нескорена моя громада», яка зараз проходить у Гостомелі; відвідали музей вишивки у Немішаєвому, Центральний будинок культури Ірпеня та інші об’єкти.

Також делегація побувала на виставці майстрів в селі Озера Гостомельської ОТГ, на якій був представлений живопис та роботи місцевих народних майстринь. Пізніше у клубі с. Озера відвідувачам регіону показали збережені місцевими жителями понівечені українські вишиванки, які російські загарбники намагалися знищити під час окупації регіону.

Окупанти, які жили на території клубу, умисно знищували предмети української культури, зокрема, різали національний український одяг та псували взуття.

Під час семінару пані Павленко також розповіла присутнім про 152 заходи, які відділ культури, молоді та спорту Гостомельської селищної ради провів за період з травня по 15 вересня 2022 року.

Як повідомляв Інформатор, у Гостомелі в суботу, 10 вересня, підбили підсумки авторського фотоконкурсу “Нескорена моя громада”.

Подальшою метою організатори проєкту бачать досягнення національного рівня, щоб про Гостомель почули скрізь, оскільки саме він першим прийняв на себе удар російської навали. У подальшому світлини Гостомельської ОТГ планують виставити в PinchukArtCentre та на інших відомих платформах.

Фотовиставка у Гостомелі

Центральний будинок культури в Ірпені

Мощун: вшанування пам’яті загиблих

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Ірина Романченко

Нагору